UIM snmpcollector alarm not active even though template is applied correctly

book

Article ID: 198630

calendar_today

Updated On:

Products

NIMSOFT PROBES DX Infrastructure Management

Issue/Introduction

I have correctly applied a SNMPcollector template to some devices and I have enabled, apart from QOS DATA, also Static Alarms. 
Even though the template appear as correctly  applied to the device, only DATA is active, but alarm appear as not active. 
 

I have applied the below kb but it hasn't solved my issue: 

Cause

On the snmpcollector hub, for alarms to be used, nas, baseline_engine, or alarm_enrichment are needed to run on the hub. 

If nas, baseline_engine, or alarm_enrichment are deactivated, this exact issue will occur. 

Environment

Release : 20.1

Component : UIM - SNMPCOLLECTOR 3.*, 4.*

Resolution

In the snmpcollector hub ensure that the following probes are installed and active:

 

nas

baseline_engine

alarm_enrichment 

 

*This is a requirement if alarms need to be enabled.

SNMPCollector Release notes:

https://techdocs.broadcom.com/content/broadcom/techdocs/us/en/ca-enterprise-software/it-operations-management/ca-unified-infrastructure-management-probes/GA/alphabetical-probe-articles/snmpcollector-snmp-data-monitoring/snmpcollector-snmp-data-monitoring-release-notes/install-snmpcollector.html#concept.dita_7245f5063db93f14a34baae0faa8705966f755ef_Installsnmpcollector

 

Additional Information

Related KBs:

Time Over Threshold setting is not updating in UIM Admin Console (KB7627)

UIM snmpcollector templates are not updating (KB131212)

SNMPCollector template applied with Data ON but Alarm OFF shows Both Data and Alarm ON (KB191127)

UIM - Modification of templates are not applied in snmpcollector (KB46913)