SMP web portals display blank portals

book

Article ID: 163280

calendar_today

Updated On:

Products

Management Platform (Formerly known as Notification Server)

Issue/Introduction

From the SMP Console; viewed any Portal which includes a webview, all portals are displayed as blank white areas.

From the SMP Server Browser; opened the "About Internet Explorer" and found the Update Version line (KB3154070) is displayed.

Cause

Confirmed KB3154070 update has known drawbacks related to iframe loading by Internet Explorer.

To clarify: Upon attempting to open the portal URL manually it displays correctly; iframes fail to load contents silently.

Resolution

Work through one of the following remedial steps:

  1. Uninstall Windows update "KB3154070"
     
  2. Edit ..\Altiris\CustomConsole\Web\web.config
    • Change <add name="X-UA-Compatible" Value="IE=EmulateIE8">  to <add name="X-UA-Compatible" Value="IE=EmulateIE10">
    • Alternatively, same value can be changed using IIS manager
      • Default Web Site, Altiris, Console
      • HTTP Response Header
      • Change "X-UA-Compatible" value to "IE=EmulateIE10"
        • Note: If pointfix is applied (see item 4), this needs to be set back to "IE=EmulateIE8"
  3. Option provided by Microsoft: 
    • https://technet.microsoft.com/itpro/internet-explorer/ie11-deploy-guide/turn-on-enterprise-mode-and-use-a-site-list
  4. The issue has been fixed in SMP 7.6 HF7 comulative point fix v6. Kindly contact technical support to get the latest comulative update if above workarounds are not satisfactory.

Attachments

7.6_HF7_SMP_v6_comulativePF.zip get_app