search cancel

Problems with script function activate_uc_object and pass_values after upgrade

book

Article ID: 89454

calendar_today

Updated On:

Products

CA Automic Workload Automation - Automation Engine

Issue/Introduction

Problems with script function activate_uc_object and pass_values after upgrade

Environment

Release: AOATAM99000-9.0-Automic-One Automation Tools-Application Manager
Component:

Resolution

Detailed Description and Symptoms

After upgrading from Automic Operations Manager Version 8 to Automation engine version 9 you might run into a very rare situation that values are not being passed on when using the Scirpt command activate_uc_object in combination with "pass_values"

Investigation

An older Automic Version 8 had a bug that allowed the following combination to work :

For example:

:set &VALUE# = "test"

:SET &ACTOBJ# = ACTIVATE_UC_OBJECT("MM.END.PROCESSING",,,,, PASS_VALUES)

 

However the combination activate_uc_object and pass_values are only supposed to work with object variables, the command :set

creates a script variable not an object variable (it works if you define the variable in the variables tab of the object, however that was not the case in this issue)

So you might experiance issues after upgrading to Version 9 and the value is not passed on anymore.

 

 
 

?


Solution

Use :pset or define the variable in the variables tab to make sure

the Value is an "object variable"? and is passed on with "activate_uc_object" and "pass_values"

You might need to use the change utility if you have these problems in several objects and it would take up to much effort to change them all by hand.