Cannot get PVS probe setup to authenticate with Citrix

book

Article ID: 7809

calendar_today

Updated On:

Products

DX Infrastructure Management NIMSOFT PROBES

Issue/Introduction

We cannot get PVS probe setup to authenticate with Citrix.  We removed any special characters from the user and password, confirmed the prerequisites were followed as per the product documentation and tested different user credential formats, i.e. Domain\Account, Account, etc... We ran through all of those steps but still don't see authentication take place with Citrix when configuring the PVS probe.

 

Cause

The account that runs the "Nimsoft Robot Watcher" service (i.e. "Local System account") may not have the correct access.

Environment

UIM - 8.51/SP1 robot - 7.92HF3 hub -7.92HF2 pvs probe - 2.01 Citrix Provisioning Services -7.13

Resolution

On the Windows machine running the robot with the PVS Probe, configure the "Nimsoft Robot Watcher" service to run as the domain user that has the appropriate access, and restart the service, see Figure 1:

Figure 1:

<Please see attached file for image>

src="/servlet/servlet.FileDownload?file=0150c000004AKJfAAO" alt="RobotServiceCapture.JPG" width="411" height="470">

Additional Information

Please also reference the product documentation for the PVS probe for additional requirements:  

https://docops.ca.com/ca-unified-infrastructure-management-probes/ga/en/alphabetical-probe-articles/pvs-pvs-monitoring

 

Attachments

1558700200699000007809_sktwi1f5rjvs16oys.jpeg get_app