USM generates an unknown error when I use the USM Discovery Application feature

book

Article ID: 6522

calendar_today

Updated On:

Products

DX Infrastructure Management NIMSOFT PROBES

Issue/Introduction

The USM generates an unknown error when I use the Discovery Application feature

 

An unknown error has occurred. 

Refreshing your browser may resolve the issue. 

(4) not found, Received status (4) on response (for sendRcv) for cmd = 'nametoip' name = 'nis_server' 

 

Cause

The new USM Application discovery feature needs the latest version of nis_server 8.51. It has been noticed in some cases that the nis_server version is not upgraded correctly from previous UMP/UIM versions. 

Environment

UIM 8.5.1

Resolution

•  If the version of the nis_server is not 8.51 deploy the 8.51 version from the archive, then restart the wasp running the UMP and try again using Discovery Application.

 

•  If the above doesn't work, and If the current version looks like the correct one try redeploying the correct nis_server version using the following steps:

 

1. Deactivate  the wasp that runs the UMP, and deactivate the nis_server 

2. In the IM archive delete any existing version of the nis_server probe.

3. From the uimserverpackages.zip containing the 8.5.1 packages drag and drop the nis_server.zip package to the IM archive

4. Redeploy the nis_probe on the UIM server 

5. deploy the latest ump_usm

6. redeploy wasp probe 

7. activate the nis_server

8. activate the wasp.

 

Check again

 

Additional Information

Use Application Discovery Documentation:

https://techdocs.broadcom.com/us/en/ca-enterprise-software/it-operations-management/unified-infrastructure-management/9-0-2/configuring-and-viewing-monitoring-data/the-unified-service-manager-portlet/run-discovery-in-usm/use-application-discovery.html 

Attachments

1558714714339000006522_sktwi1f5rjvs16tjd.jpeg get_app