search cancel

APM Management Module hot deploy not working

book

Article ID: 255213

calendar_today

Updated On:

Products

CA Application Performance Management (APM / Wily / Introscope)

Issue/Introduction

I have created in a Management Module (MM) in APM TEST environment and would like to hot deploy it in PROD environment as documented here : https://techdocs.broadcom.com/us/en/ca-enterprise-software/it-operations-management/application-performance-management/10-7/administrating/manage-metric-data-by-using-management-modules/deploy-management-modules.html

The hot deploy process should copy the MM to ./config/modules/Arqos folder and ./config/modules-backup/Arqos folder and then deleted from /deploy/Arqos folder, however, these operations are not happening

What could be the root cause?

Environment

APM 10.7

Cause

The problem is due to some errors in the management module

In this example the MM is called MM_PRODUCCION_ARQOS

From the EM log, we can see the reasons of the failure:

1) the EM finds the new MM and tries to deploy it

11/21/22 12:37:18.607 PM CET [DEBUG] [TimerBean] [Manager.MMHotDeployEntity] Performing hot MM deploy scan
11/21/22 12:37:18.607 PM CET [DEBUG] [TimerBean] [Manager.MMHotDeployEntity] Queue deployment management module job
11/21/22 12:37:18.612 PM CET [DEBUG] [PO Async Executor] [Manager.MMHotDeployEntity] Loading [deploy/Arqos/MM_PRODUCCION_ARQOS.jar]

..

11/21/22 12:37:19.185 PM CET [VERBOSE] [PO Async Executor] [Manager.Bootstrap] Parsed Module at deploy/Arqos/MM_PRODUCCION_ARQOS.jar

2) it find Errors:

..

11/21/22 12:37:20.082 PM CET [DEBUG] [PO Async Executor] [Manager.Bootstrap] 
com.wily.introscope.spec.server.ConstructNotFoundException: The command could not be completed because the Element does not exist.

..

11/21/22 12:37:20.085 PM CET [ERROR] [PO Async Executor] [Manager.ManagementModule] Unable to load the SmartReportTemplate named "RE_ARQOS_BASE_MES" in Management Module "MM_PRODUCCION_ARQOS" - 'The command could not be completed because the Element does not exist.'. 
..

11/21/22 12:37:20.086 PM CET [ERROR] [PO Async Executor] [Manager.ManagementModule] Unable to load the SmartReportTemplate named "RE_ARQOS_BASE_DESARROLLO" in Management Module "MM_PRODUCCION_ARQOS" - 'The command could not be completed because the Element does not exist.'. 
..

11/21/22 12:37:20.145 PM CET [ERROR] [PO Async Executor] [Manager.ManagementModule] Unable to load the SmartReportTemplate named "RE_ARQOS_BASE" in Management Module "MM_PRODUCCION_ARQOS" - 'The command could not be completed because the Element does not exist.'. 
..

11/21/22 12:37:20.146 PM CET [WARN] [PO Async Executor] [Manager.Bootstrap] Error in linking Management Module MM_PRODUCCION_ARQOS
com.wily.introscope.spec.server.XMLException: 3 error(s) were encountered loading the management modules.

..

3) Finally, registration fails due to the errors:

..

11/21/22 12:37:20.146 PM CET [WARN] [PO Async Executor] [Manager.Bootstrap] Skip registering Management Module MM_PRODUCCION_ARQOS

Resolution

Correct the invalid references using the original APM environment (in this example, the APM TEST environment)