search cancel

Process Automation - Agent is not registering after beeing installed

book

Article ID: 202776

calendar_today

Updated On:

Products

CA Process Automation Base Process Automation Manager

Issue/Introduction

After the Agent was successfully installed, the services is started and remains up and running but doesn't register with the Orchestrator.

Reviewing Agent's log, the following error can be seen:

INFO  [com.optinuity.c2o.c2oagent.AgentManager] [ InitialHBTimer] Sending HEARTBEAT to domain orchestrator

INFO  [com.optinuity.c2o.util.https.InstallCert] [ InitialHBTimer] Opening connection to pam.domain.com:8443...
INFO  [com.optinuity.c2o.util.https.InstallCert] [ InitialHBTimer] Starting SSL handshake...
INFO  [com.optinuity.c2o.util.https.InstallCert] [ InitialHBTimer] No errors, certificate is already trusted

WARN  [com.optinuity.c2o.transport.Client] [ InitialHBTimer] Response status code while sending message to url [https://pam.domain.com:8443/] is : HTTP/1.1 404 Not Found
WARN  [com.optinuity.c2o.transport.Client] [ InitialHBTimer] Client error while sending message - 
com.optinuity.c2o.util.C2OException: Response status code while sending message is : HTTP/1.1 404 Not Found

Environment

Process Automation - All Versions

Resolution

This error it's probably related to a port issue, here is a list of all  ports that Process Automation uses:

Ports Used by CA Process Automation

This issue can also be solved reinstalling the Agent using a different communication method. If currently the Agent is installed using Simplified Communication, then the suggestion would be to uninstall the Agent and install it again selecting Deprecated Communication, forcing the Agent to use port 7003 instead, as explained here:

Interactive Agent Installation