After upgrade to CA UIM 9.02 , Data engine failure

book

Article ID: 198145

calendar_today

Updated On:

Products

NIMSOFT PROBES DX Infrastructure Management

Issue/Introduction

We have upgraded CA UIM to 9.02 from 8.51 and we are seeing data engine failure with the below error.

exec spn_bas_SetVersion 'finalize', 'NIS_QOS_DATA', null, 5;  
Aug 25 14:35:19:223 [4424] 0 de: [main] ExecuteNoRecords - 2 errors 
Aug 25 14:35:19:223 [4424] 0 de: (1) ExecuteNoRecords [Microsoft OLE DB Provider for SQL Server] Incorrect syntax near 'go'. 
Aug 25 14:35:19:223 [4424] 0 de: (2) ExecuteNoRecords [Microsoft OLE DB Provider for SQL Server] Incorrect syntax near 'go'. 
Aug 25 14:35:19:239 [4424] 0 de: COM Error [0x80040e14] IDispatch error #3092 - [Microsoft OLE DB Provider for SQL Server] Incorrect syntax near 'go'. 
Aug 25 14:35:19:379 [4424] 0 de: data_engine is running in unrestricted mode 
Aug 25 14:35:20:427 [4792] 0 de: SLM version 8.50 
Aug 25 14:35:21:379 [4424] 0 de: initTimeScheduleInfo: DTSTART:20160810T004000|RRULE:FREQ=DAILY;INTERVAL=1 
Aug 25 14:35:21:379 [4424] 0 de: initTimeScheduleInfo: creating new hCal 
Aug 25 14:35:21:910 [4424] 0 de: data_engine starting main processing loop. vbRun=1 vbShutdown=0 
Aug 25 14:35:28:999 [4792] 0 de: TimeZone - 'US Mountain Standard Time' offset=25200 DST=no 
Aug 25 14:38:23:234 [0904] 0 de: do_test_connection: No port specified 
Aug 25 14:38:23:261 [0904] 0 de: COM Error [0x800a0e7a] Unknown error 0x800A0E7A - [ADODB.Connection] Provider cannot be found. It may not be properly installed. 
Aug 25 14:38:34:619 [11036] 0 de: do_test_connection: No port specified 
Aug 25 14:42:12:530 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:42:12:533 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:42:12:535 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:42:12:536 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:42:12:538 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: 
Aug 25 14:42:12:530 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:42:12:533 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:42:12:535 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:42:12:536 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:42:12:538 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Aug 25 14:45:27:375 [4792] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: 

service_host, and sla_engine issues as well as IM errors.

Environment

Release : 9.0.2

Component : UIM - DATA_ENGINE

Resolution

data_engine:

Please refer to the attached Article.

https://knowledge.broadcom.com/external/article?articleId=118815

Hotfix site:
https://support.broadcom.com/external/content/release-announcements/CA-Unified-Infrastructure-Management-Hotfix-Index/7233

For the additional issues:

service_host:
After upgrade to 9.02, 2 probes service_host and sla_engine is not starting and also seeing below error message in IM.

Deactivate the service_host probe and delete it. wasp replaces the service_host probe so its not needed any longer. Please refer to:

https://knowledge.broadcom.com/external/article/130662/uim-902-upgrade-servicehost-probe-failed.html

sla_engine:
Deactivate the sla_engine. Increase the java min/max memory settings,e.g., 2048 and 4096. Set the loglevel to 5, logsize to 10000. Activate it. If that doersnt work follow this KB article:

https://knowledge.broadcom.com/external/article/194875/uim-851-to-902-upgrade-sla-engine-wont.html

Infrastructure manager (IM)errors post-upgrade:

'No valid connection with NIS database'
'DB operation failed'
'Microsoft ODBC driver manager, Data source name not found and no default driver.'

For the IM errors listed above, please refer to the solution listed in this KB Article and update the nimbus.dll:

https://knowledge.broadcom.com/external/article/138473/database-error-in-infrastructure-manager.html