Negative Port numbers in ARWFPROTOCOLCONFIGURATION

book

Article ID: 197825

calendar_today

Updated On:

Products

CA Advanced Authentication - Strong Authentication (AuthMinder / WebFort) CA Strong Authentication CA Rapid App Security CA Risk Authentication CA Advanced Authentication

Issue/Introduction

We have to reinstall the product and after that when we try to start the service, we see the following error message in the logs-

08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN - [ArWFProtocolConfiguration]
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                             DMDV : 70
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                     PROTOCOLNAME : [Transaction-HTTP]
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                       PROTOCOLID : 7
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                       INSTANCEID : [{InstanceID}.{/opt/arcot/CA/AdvAuth}]
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                         HOSTNAME : [InstanceID]
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                           PORTNO : -1597849271
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                         PORTTYPE : [TCP]
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                          HANDLER : [arwfhttpprotocol]
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                SUPPORTEDPORTTYPE : [SSL|2SSL|TCP]
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                  SERVERCERTCHAIN : NULL
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                 SERVERPRIVATEKEY : NULL
08/19/20 08:26:38.882 INFO  STARTUP      00037907 00WFMAIN - ATTRIBUTES : [11200 128 11201 16 11204 0 11211 7200 11212 0 11214 90 11213 1]
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                           STATUS : 2
08/19/20 08:26:38.882 DEBUG STARTUP      00037907 00WFMAIN -                      DATECREATED : 2020-08-19 15:01:02:0
08/19/20 08:26:38.882 INFO  STARTUP      00037907 00WFMAIN - --------------------------------+--------------------------------
08/19/20 08:26:38.882 WARN  STARTUP      00037907 00WFMAIN - None of the configured protocols are enabled!
08/19/20 08:26:38.882 WARN  STARTUP      00037907 00WFMAIN - Loading Protocol Configuration Failed!.
08/19/20 08:26:38.884 INFO  STARTUP      00037907 00WFMAIN - Setting the server shutdown cool off to [50] milliseconds.

Environment

Release : 9.1

Component : AuthMinder(Arcot WebFort)

Resolution

This problem happens if the Advanced Authentication Services are not shut down and Re-installation of the product is done, it overrides the Port number to a negative value. To fix this problem you have to update the ARWFPROTOCOLCONFIGURATION table and update the Port Number from negative number to correct values.

For reference this table contains the DefaultInstance and corresponding correct Port numbers are listed and same has to be specified for your instance.