You do not see LUNs you see only paths when setting up a DAS/SAN with multipathing

book

Article ID: 157210

calendar_today

Updated On:

Products

Security Information Manager

Issue/Introduction

You do not see LUNs you see only paths when setting up a DAS/SAN with multipathing

Cause

If you go into the SSIM WebUI and go to Settings > External Storage > DAS / SAN Configuration page before you setup multipathing on the SSIM the setupprops.sh executes.  Then after you setup multipathing the script has been marked as executed and doesn't update so you see just the paths not the LUNs.  You need to copy over a new script that has not be run.

Resolution

Note: Do Not use this document for SSIM 4.8

Note: This is a specific version for SSIM 4.7

Please follow below steps to replace setupprops.sh:

  1. Log in to the SSIM using putty, remote access card or another SSL solution and 'su - ' to root's environment.
  2. Make a  backup of /opt/Symantec/simserver/bin/hwconfig/das/setupprops.sh by typing the following command:

    mv setupprops.sh setupprops.sh.bak
     
  3. Copy setuppros.tar.gz attached on this document to the SSIM into the /tmp folder.
  4. In SSL session, change directory to /tmp and execute the following commands:

    tar -xzf setuppros.tar.gz
    cd setupprops
    cp setupprops.sh  /opt/Symantec/simserver/bin/hwconfig/das/setupprops.sh
    chown sesuser:ses /opt/Symantec/simserver/bin/hwconfig/das/setupprops.sh
    chmod 550 /opt/Symantec/simserver/bin/hwconfig/das/setupprops.sh
     
  5. Reboot the SSIM server.
  6. Once server restarted, login to Web UI and check SAN disks.  You should now see the LUNs and not the paths


 

 

 

Attachments

setupprops.tar.gz get_app