vmware probe - Apply button is greyed out

book

Article ID: 142828

calendar_today

Updated On:

Products

NIMSOFT PROBES DX Infrastructure Management

Issue/Introduction

We have updated the password for connecting to the vcenter.  When we try to update the same at the probe level in IM but we are not able to do so. We are able to enter the new password and click on test it says successful and when we click ok and then the password window disappears but the Apply button on the probe GUI is greyed out and when we hit ok it is not taking the new password.

Cause

- Undetermined

Environment

Release : 9.1.0

Component : UIM - VMWARE

vmware 7.13HF3

Resolution

First, please increase the vmware and controller loglevel to 5 and logsize to 20000.

Then try the following if you haven't already done so:

- Deactivate the vmware probe
- Wait until the port and PID disappear
- Activate it
- Try updating the password again

If that doesn't resolve the issue,

- Stop the Robot service
- Make sure there is no leftover Java process for the vmware probe
- Start the robot
- Try updating the password again

You can also:

- Try changing the password and Applying it via the Admin Console.

- Try deleting the resource and re-adding it, then test the connection.

Note that it is not advisable to switch between IM and AC when configuring the probe, especially if you select bulk configure from AC.

Lastly, you can update the password via the admin console and it should internally trigger the restart of the probe.

Additional Information

- Customer was able to update the password via the admin console and it triggered the restart of the probe.

Attachments