Secondary Hub stops to send QOS from ALL probes AFTER Upgrade the controller/hub

book

Article ID: 142802

calendar_today

Updated On:

Products

NIMSOFT PROBES DX Infrastructure Management

Issue/Introduction

Secondary Hub stops to send QOS from ALL probes AFTER Upgrade the controller/hub from 7.93 to 9.2 version

The problem is reproducible:

1.Only Legacy profile for all the probes are generating all the qos
2.Only Enhanced profile for all the probes are generating all the qos
3.restmon profile and other Probe enhanced profile generating all the qos
4.restmon profile and other Probe IM Configuration for qos, are not generating all the qos(its only generation restmon qos)
5.restmon profile ,Enhanced profile and other Probe IM Configuration for qos, are not generating all the qos(its only generation restmon and enhanced profile qos)

 
 

Cause

1. On the problematic hub, identified the root cause that was causing QOS Messages not being stored into the database. RESTMon probe was installed on the system and was later uninstalled.
2. In plugin_metric.cfg, there was an entry left for RESTMon that was causing the problem.
3. Removed the entry in plugin_metric.cfg and the QOS messages were properly available in dashboards.

Environment

Release : 9.2.0 with restmon probe 1.3.9

Component : UIM - HUB

Resolution

Deploy the  'robot_update-9.20HF7.zip' and 'restmon-uim-1.3.9-HF1-uim.zip'.

ftp://UIMuser:[email protected]/UIM_Probe_Hotfixes/robot_update-9.20HF7.zip

https://drive.google.com/drive/folders/1Lr4ACko6RnSfoFaWB0jQWs32lVpZWbUc