Unable to launch the "Operator Console" in USM portal from Action Menu on secondary UMP

book

Article ID: 141902

calendar_today

Updated On:

Products

NIMSOFT PROBES DX Infrastructure Management

Issue/Introduction

The "Operator Console" is working fine when we open it in UMP primary from the Actions Menu under USM portal on the top right side.

However, when we launch this console from the secondary UMP or UMP load balancer it does not work .

We get a "page not found" (404) or similar error.

Environment

Release : 9.0.2 or higher

Component : UIM - UMP

Resolution

 Log in to the server which hosts the 2nd UMP node and check the following path to see if these files/folders exist:

(install location)/Nimsoft/probes/service/wasp/webapps/operatorconsole_portlet/
(install location)/Nimsoft/probes/service/wasp/webapps/operatorconsole_portlet.WAR

If these do not exist please take the following steps:

a. deactivate the wasp probe on the 2nd UMP
b. deploy the package "ump_operatorconsole" from the Archive to the 2nd UMP
c. activate the wasp probe and check the result

If these files do exist then please check the wasp.cfg on the 2nd UMP and make sure it is configured the same as wasp.cfg under the 1st UMP under the <webapps> section.

Example:

<webapps>

<operatorconsole_portlet>
        reloadable = true
        cross_context = true
        load_on_startup = true
        unpack_war = true
        <custom>
            <uncrypted>
                use_mock = false
                max_robot_count = 100
            </uncrypted>
        </custom>
        path = /operatorconsole_portlet
    </operatorconsole_portlet>

If this configuration is not present or is different please configure the 2nd UMP to match the 1st UMP.