search cancel

Error "Invalid connection string attribute" when test data_engine probe connection to database

book

Article ID: 134910

calendar_today

Updated On:

Products

DX Unified Infrastructure Management (Nimsoft / UIM)

Issue/Introduction

UIM New installation was successfully completed and CA_UIM database was created successfully by the installer. 

However, when I open Nimsoft Infrastructure manager I see an error connecting to database I went to the Data engine probe and did a test connection. Test connection failed with error


Jul 19 09:48:45:341 [10172] 0 de: ######################## START DATA ENGINE ########################

 

Jul 19 09:48:45:341 [10172] 0 de: CA Data Engine 9.02HF3 [Mar  5 2019]

Jul 19 09:48:45:341 [10172] 0 de: Copyright 2019, CA. All rights reserved.

Jul 19 09:48:45:341 [10172] 0 de: port=48021 PID=736 debug=0

Jul 19 09:48:45:347 [10172] 0 de: Failed to read a valid probe_crypto_mode from controller. Assuming pre-FIPS and using TWO_FISH

...

Jul 19 09:48:45:371 [10172] 0 de: SLMFactory::NewSLM - Requesting MS SQL Server

Jul 19 09:48:45:497 [10172] 0 de: data_engine is running in unrestricted mode

Jul 19 09:48:46:526 [5200] 0 de: SLM version 8.50 

Jul 19 09:48:47:498 [10172] 0 de: initTimeScheduleInfo: 00:40:00 interval 24:00:00

Jul 19 09:48:47:635 [10172] 0 de: data_engine starting main processing loop. vbRun=1 vbShutdown=0

Jul 19 09:49:43:365 [10172] 0 de: TimeZone - 'Eastern Standard Time' offset=18000 DST=yes

Jul 19 11:45:43:785 [5200] 0 de: SubscribeCallback - disconnected from hub [queue: data_engine]

Jul 19 11:45:47:401 [12240] 0 de: ADO_QoSInsert::InsertQosObjectEx - New table_id: Jul 19 11:47:54:489 [5200] 0 de: SubscribeCallback - disconnected from hub [queue: data_engine]

Jul 19 14:37:23:114 [12392] 0 de: do_test_connection: No port specified

Jul 19 14:37:23:117 [12392] 0 de: [testConnection for <ip address > /64670] Open - 1 errors

Jul 19 14:37:23:117 [12392] 0 de: (1) Open [Microsoft SQL Server Native Client 11.0] Invalid connection string attribute

Jul 19 14:37:23:117 [12392] 0 de: COM Error [0x80004005] Unspecified error - [Microsoft SQL Server Native Client 11.0] Invalid connection string attribute

 

Environment

Release : 20.x

Probe: data_engine 

Resolution

To correct this, please open the data_engine configuration and go to the "Database" tab.

1- From IM, select the data_engine configuration and go to the "Database" tab.

2- Please edit the "parameters" section.

It should be the following if using Active Directory authentication:

parameters = Network Library=dbmssocn;Language=us_english;Integrated Security=SSPI

3- Deactivate and Activate the data_engine

Attachments